Кошик
1907 відгуків
+380 (96) 339-02-34
+380 (95) 043-49-45
Тетра - інтернет магазин електро та газового обладнання, товарів для дому та саду
Кошик

Пароварки


Пароварка

Пароварка, а також її спеціальне виконання - мантоварка – це каструля для приготування продуктів на пару. Пароварка дещо відрізняється від мантоварки конструктивно, хоча і виконує ті ж функції. У зв'язку зі сходностью процесу приготування, можна вважати, що всі ті продукти, які готуються в пароварці, можуть бути приготовлені і за допомогою мантоварки. Наприклад, це можуть бути овочі, розсипчасті каші з великим зерном, парові котлетки і т. д.

Конструкція пароварок

Конструктивно пароварка являє собою кілька сіток, оформлених у вигляді своєрідних каструль, поставлених один на одного. На відміну від пароварки, мантоварка зазвичай має великий отвір в центрі, завдяки чому продукти готуються рівномірно відразу на всіх ярусах. Вся ця конструкція розташовується на каструлі – піддоні, в яку наливається деяку кількість води. У процесі приготування вона випаровується і у вигляді пари циркулює між продуктами. Таким чином виходить своєрідний концентрований смак підготовлюваної їжі, який, на думку знавців, відрізняється в кращу сторону від продуктів, приготованих на пару. Сама верхня сітка-каструля накривається кришкою. Кількість ярусів, так само як і місткість, зазвичай відображена в назві цього виробу.

Місткість пароварок

Випускаються пароварки різного обсягу. Найпростіші і маленькі пароварки можуть бути одноярусні або виконані у вигляді сітки з ніжками, що встановлюється всередину звичайній каструлі. Для більшої кількості їдців випускаються пароварки на 10 і більше літрів. Підготовлюваного в ній кількості їжі вистачить, щоб нагодувати дуже велику родину. Чим більше місткість, тим більше потрібно води для приготування. Це збільшує час приготування, але і кількість виходу продукту за одну закладку також збільшується. Строго кажучи, кількість готуються вареників залежить ще і від діаметру каструлі. Пароварки з великим літражі мають до п'яти ярусів.

Експлуатація пароварки

Оскільки в процесі приготування в пароварці продукти не перемішуються ложкою, не солятся і т. д. вплив на продуктів стінки пароварки мінімально. Саме тому пароварки часто роблять з алюмінію – це легше і дешевше, ніж з нержавіючої сталі, а при таких сприятливих умовах алюміній може служити дуже довго. Експлуатувати пароварку можна не одне десятиліття і навіть залишити для користування своїм дітям.

 

 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner