Мангали
Відпочинок на природу не обходиться без готування улюбленого страви – шашлику. Готувати його нескладно, оскільки заздалегідь, ще вдома, робите напівфабрикат з маринованого м'яса. Головне, вчасно перевертайте шампури, щоб продукти не підгоріли, рівномірно просмажаться. Ви можете обсмажувати м'ясо прямо на багатті, але, все ж, зручніше робити це за допомогою спеціального пристрою – мангалу.
Конструкція мангалу
Умовно ці споруди поділяються на два види:
- стаціонарні;
- переносні.
На заміських ділянках і дачах споруджують стаціонарні масивні топки. Для естетичності їх прикрашають куванням, каменем або кахлем. Підставою служить цегляна кладка. Зверху встановлюють навіс, так що готувати їжу можна в будь-яку погоду.
При поїздці на природу чи пішохідних екскурсіях зручніше користуватися переносними мангалами. Вони невеликі за розміром, зручно складається, легко розбираються. Відрізняються простотою конструкції. Зазвичай це металевий короб з отворами для подачі повітря. На стінках є прорізи, куди вкладаються шампура. Ніжки найчастіше знімні.
Выбор туристического мангала
Прежде всего, определитесь с размерами. Ширина должна соответствовать длине шампуров, а длину выбираете в зависимости от желаемого количества готовой пищи. Обратите внимание на глубину ящика. Она должна быть не менее 15 см, иначе мясо будет подгорать, и вам придется его часто переворачивать. Чугунные и толстостенные стальные мангалы используются под дрова, а тонкостенные только под угли. Решайте, что вам нужно, и покупайте.
В асортименті є як товстостінні, так і полегшені варіанти вироби. Є моделі, які складаються у валізку, що робить їх компактними, не створює труднощів при транспортуванні. Пропонуємо незвичайний варіант з двома столиками. Підібрати потрібний товар нескладно, та й вартість мангалів не стане обтяжливою. А задоволення отримаєте, безсумнівно. Будете радувати себе і своїх гостей смачними шашликами і багатьма іншими гарячими приготуваннями на вугіллі.