Автоклав побутовий 30 л Новогаз НЗГА УБ-30 Новоґрудський (на 30 л) оригінал призначений для термооброблення харчових продуктів за температури понад 100 °C, фасований у жерстяну або скляну тару, з об'ємом 0,5 л і 1,0 л, у домашніх умовах.
Ця модель автоклава здобула велику популярність на ринку України завдяки високій якості виробництва, продуманій конструкції та гарним відгукам покупців.
Як і більшість товарів із , автоклав Новогаз на 30 літрів виготовлений на чисте. Бочка з нового металопрокату завтовшки 2 мм, кришка з металу завтовшки 8 мм. Притискні петлі з листової сталі 4 мм на вигляд злегка тонкоти, але за розрахунками достатньої товщини, щоб витримувати робочі навантаження.
Єдиним недоліком автоклавів є те, що немає градусника та можливості його встановити. Для прихильників стежити за всіма робочими показниками завод Новагаз випускає серію Люкс, проте на цей момент вона офіційно не представлена в Україні.
Місткість автоклава : 10 літрів банок або 20 банок по 0,5 літра
Технічні характеристики:
Максимальний робочий тиск — від 0,4 до 0,45 МПа
Середня температура стерилізації, - від +113 до +120 °C
Загальна маса встановлення — 20 кг
Габарити — D 300 x 650 мм
Встановлений термін експлуатації — не менш ніж 15 років (з відновленням лакофарбового покриття та заміною гумотехнічних виробів)
Тиск під час відкривання запобіжного клапана — 0,5 (+ 0,05) МПа
Тиск під час закриття запобіжного клапана — 0,45 (+ 0,05) МПа.
Матеріал, із якого виготовлений автоклав — вуглецева сталь.
Трохи історії та кілька рецептів:
Вперше консерви в герметичній тарі з'явилися на початку XIX століття, але й донині термічна обробка залишається основним і найпоширенішим у всьому світі способом вироблення консервів. Одним з основних технологічних етапів є стерилізація. Стерилізація консервів — це термічне оброблення продукту, що забезпечує загибель мікрофлори для запобігання мікробіологічним порціям за температур помірного клімату (15-30 °C), а в разі потреби й за вищих температур і гарантує мікробіологічним показникам безпеку вживання консервів у їжу. Стерилізують консерви за температур вище 100 °C, найчастіше за температури до 120 °C.
М'ясні консерви:
1. Рецепт "Овникина тушкована", "Бараніна тушкована"
Інгредієнти |
0,5 л банка |
1 л банка |
М'ясо сире (яловичина або баранина), г |
440 |
830 |
Жир (олія рослинна), г |
90 |
170 |
Сіль, г |
5 |
10 |
Цибуля ріпчаста, г |
7 |
14 |
Перець чорний горошок, шт. |
3 |
6 |
Лавровий лист, шт. |
1 |
2 |
Технологія приготування: 1. вимити кришки та банки; 2. нарізати м'ясо на шматки масою 50-120г; 3. нарізати репчастий лук; 4. укласти на дно банки перець чорний і лавровий лист; 5. перемішати м'ясо з нарізаним луком (за бажанням можна збільшити кількість цибулі та додати моркву), сіллю та жиром (рослинною олією); 6. укласти сировину в банки так, щоб до кришки залишилося порожнечі 2-3 см; 7. закатати банки; 8. почати процес стерилізації.
2. Рецепт "Свинина тушкована"
Інгредієнти |
0,5 л банка |
1 л банка |
М'ясо сире (свинина), г |
480 |
930 |
Сіль, г |
5 |
10 |
Цибуля ріпчаста, г |
7 |
14 |
Перець чорний горошок, шт. |
3 |
6 |
Лавровий лист, шт. |
1 |
2 |
3. Рецепт "Курка у власному соку"
Інгредієнти |
0,5 л банка |
1 л банка |
М'ясо куряче на кістках, г |
500 |
1000 |
Сіль, г |
5,5 |
11 |
Морква, г |
15 |
30 |
Перець чорний горошок, шт. |
3 |
6 |
Лавровий лист, шт. |
1 |
2 |
Технологія приготування: 1. вимити кришки та банки; 2. нарізати курку на шматки масою 50-120г; 3. нарізати моркву; 4. укласти на дно банки лавровий лист і перець чорний; 5. перемішати м'ясо з нарізаною морквою (за бажанням можна збільшувати кількість моркви), сіллю 6. укласти сировину в банки, у такий спосіб, щоб до кришки залишилося порожнечі 2-3 см; 7. закатати банки; 8. почати процес стерилізації.
Приємного Вам консервування!!!
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Novogas |
Тип | Автоклав |
Матеріал | Вуглецева сталь |
Об`єм | 30 л |
Джерело нагріву | Зовнішній |
Стан | Новий |
- Ціна: 4 939 ₴