Пропонуємо автоклав 24 л, він призначений для термооброблення харчових продуктів за температури понад 100 °C, фасований у жерстяну або скляну тару, з об'ємом 0,5 л і 1,0 л, у домашніх умовах.
Автоклав застосовується для домашнього консервування різних продуктів за допомогою стерилізації для заготівлі та подальшого вживання. Продуктами для приготування консервів в автоклаві можуть слугувати м'ясо, риба, птиця, а також різні овочі та фрукти.
Загалом призначення автоклавів приготування консервів з м'ясних продуктів із отриманням у підсумку добре нам відомого продукту під назвою тушкування. Завдяки автоклаву цей продукт може зберігатися роками, не втрачаючи корисних вітамінів і поживних речовин. Загалом цей прилад можна використовувати й для інших видів консервів, як було сказано раніше.
Процес приготування в автоклаві не займає багато часу та залежить від продукту, що готується. Застосування автоклава неабияк заощаджує час, порівнюючи з традиційним методом консервації. Отже, вивільняючи час на заняття іншими справами.
Цей прилад є газовим і призначений для роботи від зовнішнього джерела тепла. Це може бути газова плита, домашня піч і навіть багаття. Також є можливість застосування електроплити з умовою, що нагрівний прилад буде стикатися з нагрівальним елементом.
Ця модель дає змогу розташувати всередині робочої камери до 10-літрових і 21 півлітрових банок. Під час використання цього пристрою необхідно користуватися інструкцією для отримання необхідного результату. Автоклав є продукцією новоґрудського заводу газової апаратури з заводським номером і штампом ОТК, що є 10-річною гарантією цього приладу.
Комплектація:
- автоклав газовий 24 л
- термоманометр
- спусковий клапан
- клапан для накачування повітря
- гвинтовий затискач
- інструкція з експлуатації
Технічні характеристики:
Максимальний робочий тиск — від 0,4 до 0,45 МПа
Середня температура стерилізації, - від +113 до +120 °C
Загальна маса встановлення — 20 кг
Габарити — D 300 x 650 мм
Встановлений термін експлуатації — не менш ніж 15 років (з востонуванням лакофарбового покриття та заміною гумотехнічних виробів)
Тиск під час відкривання запобіжного клапана — 0,5 (+ 0,05) МПа
Тиск під час закриття запобіжного клапана — 0,45 (+ 0,05) МПа.
Матеріал, із якого виготовлений автоклав — вуглецева сталь.
Трохи історії та кілька рецептів:
Вперше консерви в герметичній тарі з'явилися на початку XIX століття, але й донині термічна обробка залишається основним і найпоширенішим у всьому світі способом вироблення консервів. Одним з основних технологічних етапів є стерилізація. Стерилізація консервів — це термічне оброблення продукту, що забезпечує загибель мікрофлори для запобігання мікробіологічним порціям за температур помірного клімату (15-30 °C), а в разі потреби й за вищих температур і гарантує мікробіологічним показникам безпеку вживання консервів у їжу. Стерилізують консерви за температур вище 100 °C, найчастіше за температури до 120 °C.
М'ясні консерви:
1. Рецепт "Овникина тушкована", "Бараніна тушкована"
Інгредієнти |
0,5 л банка |
1 л банка |
М'ясо сире (яловичина або баранина), г |
440 |
830 |
Жир (олія рослинна), г |
90 |
170 |
Сіль, г |
5 |
10 |
Цибуля ріпчаста, г |
7 |
14 |
Перець чорний горошок, шт. |
3 |
6 |
Лавровий лист, шт. |
1 |
2 |
Технологія приготування: 1. вимити кришки та банки; 2. нарізати м'ясо на шматки масою 50-120г; 3. нарізати репчастий лук; 4. укласти на дно банки перець чорний і лавровий лист; 5. перемішати м'ясо з нарізаним луком (за бажанням можна збільшити кількість цибулі та додати моркву), сіллю та жиром (рослинною олією); 6. укласти сировину в банки так, щоб до кришки залишилося порожнечі 2-3 см; 7. закатати банки; 8. почати процес стерилізації.
2. Рецепт "Свинина тушкована"
Інгредієнти |
0,5 л банка |
1 л банка |
М'ясо сире (свинина), г |
480 |
930 |
Сіль, г |
5 |
10 |
Цибуля ріпчаста, г |
7 |
14 |
Перець чорний горошок, шт. |
3 |
6 |
Лавровий лист, шт. |
1 |
2 |
3. Рецепт "Курка у власному соку"
Інгредієнти |
0,5 л банка |
1 л банка |
М'ясо куряче на кістках, г |
500 |
1000 |
Сіль, г |
5,5 |
11 |
Морква, г |
15 |
30 |
Перець чорний горошок, шт. |
3 |
6 |
Лавровий лист, шт. |
1 |
2 |
Технологія приготування: 1. вимити кришки та банки; 2. нарізати курку на шматки масою 50-120г; 3. нарізати моркву; 4. укласти на дно банки лавровий лист і перець чорний; 5. перемішати м'ясо з нарізаною морквою (за бажанням можна збільшувати кількість моркви), сіллю 6. укласти сировину в банки, у такий спосіб, щоб до кришки залишилося порожнечі 2-3 см; 7. закатати банки; 8. почати процес стерилізації.
Приємного Вам консервування!!!
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Novogas |
Тип | Автоклав |
Матеріал | Вуглецева сталь |
Об`єм | 24 л |
Джерело нагріву | Зовнішній |
Стан | Новий |
- Ціна: 3 984 ₴