Автоклав використовується в побуті для приготування консервів із м'яса, риби, ягід, фруктів, овочів. Цей спосіб заготівки продуктів спрок вирізняється такими позитивними характеристиками:
- швидкість процесу;
- безпечна робота;
- висока гігієна оброблення;
- великий вихід продукції;
- тривалий термін зберігання консерви.
Оброблення проходить під високим тиском і температурою. Їжа готується у власному соку та вважається найбільш дієтичною. Чудовий смак, брак консервантів, наявність вітамінів і мінералів сприяють тому, що така їжа завжди бажана на столі.
Пристрій автоклава
Це товстостінна ємність, яка герметично закривається кришкою. До неї приєднаний шланг, через який за надмірного тиску викидається пара. Температура контролюється за допомогою термометра. За потреби її коригують.
Комплектація: градусник, манометр, спускний клапан, ніпель.
Закручується за допомогою хрестовини (гвинтова закрутка).
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Харків |
Країна виробник | Україна |
Тип | Автоклав |
Матеріал | Вуглецева сталь |
Джерело нагріву | Зовнішній |
Місткість (кількість банок) | |
Банку 0.5 л. | 12 шт. |
Банку 1 л. | 5 шт. |
- Ціна: 1 750 ₴