Электровафельницы
Электровафельницы. Особливості конструкції і застосування.
Як влаштована звичайна вафельниця
Раніше для приготування вафель кулінарам доводилося користуватися громіздким незручним пристосуванням. Конструкція класичної вафельниці гранично проста: дві алюмінієві пластини, з'єднаних петлями і мають тонке внутрішньо простір для випікання повітряного тіста на відкритому вогні газової плити. Простота конструкції обертається наявністю недоліків. Не маючи досвіду, таку вафельницю легко перегріти, зіпсувавши черговий вафельний лист. А гарячий метал може сильно обпекти невмілого кулінара.
Сучасні электровафельницы позбавлені цих недоліків.
Переваги електричних вафельниц
- Практично всі сучасні вафельниці мають електронагрів. Це дозволяє регулювати нагрівання до необхідного рівня і підтримувати потрібну температуру протягом усього часу приготування готової продукції.
- Пластини електровафельниць покриті антипригарним тефлоновим шаром, що дає можливість зменшити кількість жирів для змащування пластин, а в ідеалі – взагалі відмовитися від цього.
- На відміну від своїх попередників, електричні вафельниці можуть готувати різні страви. Більш дорогі моделі мають змінні пластини, завдяки чому один і той же прилад може пекти різні види вафель, млинців або навіть використовуватися як гриля і тостера.
- Крім термостата, ряд моделей обладнаний таймером з оповіщенням. З такою допомогою вже не потрібно засікати час приготування – це зробить за вас сама вафельниця.
- Знімні пластини дуже легко мити. А завдяки тому, що вони не перегріваються – на них не утворюється нашарування пригорілого масла і залишків тіста.
Види вафельниц
Всі вафлі можна розділити на дві великі різновиди: тонкі і товсті. Це слід враховувати при виборі вафельниці: для тонких вафель малюнок выпекающей поверхні буде дрібний, рівномірний. Тонкі вафлі зазвичай використовують як компоненти для приготування інших страв: тортів, тістечок, трубочок і т. д. Ці вафлі досить крихкі і для приготування, наприклад, сендвічів – вони не підійдуть.
Для приготування товстих вафель підійдуть электровафельницы з глибоким рельєфом малюнка выпекающей плити. Вони можуть бути самостійним готовим продуктом або використовуватися в якості товстої хрусткою основи для приготування різних рожков, трубочок і вигадливих форм для наповнення начинкою.